Ola z Rzeszowa (Tak napisała Ola =D)
Oto jej przepis:
Sałatka Jesienna
Składniki
- * 2 garście liści szpinaku
- * 1 puszka cieciorki
- * 1 słodki ziemniak
- * szczypta soli
- * szczypta papryki słodkiej
- * szczypta papryki ostrej
- * łyżeczka oliwy
- * łyżka tahini
- * łyżka octu z czerwonego wina
Sposób przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do 200C.
- Ziemniak obrać, pokroić w kostkę zbliżoną rozmiarem do cieciorki. Cieciorkę odsączyć, opłukać, zmieszać z ziemniakiem. Skropić oliwą, posypać solą i papryką, wymieszać.
- Piec około 15 minut (aż ziemniaki będą miękkie).
- Rozłożyć szpinak na talerzach.
- Zmieszać tahini, ocet, dodać łyżkę wody jeśli jest bardzo gęste.
- Pieczony ziemniak i cieciorkę wyłożyć na szpinak, polać sosem lub podać go obok.
Gratulacje dla Oli! Serdecznie pozdrawiamy - Sabina i Julia
Ojejciu! Dzięki bardzo ;)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło. Pozdrawiam serdecznie!